Pàgines

dimecres, 15 de febrer del 2012

Maletes viatgeres


Arran del Projecte PUNTEDU, es va iniciar una activitat que té com a objectiu la dinamització de la lectura als nens i nenes de P4, P5, 1r i 2n . Aquest projecte es proposa també, la implicació de les famílies en la vida lectora dels seus fills i filles.

D’ençà que ens va estar concedit el PUNTEDU, els alumnes dels Cicle Mig i Superior, de manera sistemàtica s’emporten a casa, els llibres de la Biblioteca de l’escola. Majoritàriament els nens i nenes s’engresquen en la lectura, comentant, recomanant, reservant,... aquells llibres que han llegit o que els interessa llegir.

A partir de l’experiència viscuda, ens vam plantejar fer viure i donar a conèixer els llibres de la Biblioteca de l’escola fora de l’àmbit escolar, als més petits del Centre, tot i que encara molts d’ells no saben llegir.

En cadascun dels cursos en els quals s’està duent a terme l’experiència, circulen dues maletes amb tres llibres, una revista i un llibre en blanc que van confeccionant entre tots i totes. El nen o nena que s’enduu la maleta, la té a casa seva durant tota la setmana i en pot gaudir, mirant, llegint, explicant i fent les seves creacions en el llibre de la classe. Resulta molt enriquidora la participació de les famílies que, sens dubte ajuden perquè el nen o nena ho visqui amb més intensitat i el resultat sigui més positiu.

En la sessió de Biblioteca mirem i valorem el treballs que es van fent en el llibre col·lectiu. Quan estigui acabat, el deixarem a la Biblioteca de l’escola perquè el pugui veure tothom i com a record dels alumnes d’aquell curs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada